Teorinės fizikos ir astronomijos institutas Teorinės fizikos ir astronomijos institutas
Skelbimai 

TFAI administracijos ir TFAI tarybos skelbimai

2013-11-19
Prof. Jono Žmuidzino paskaita  "Kaip išsivystė submilimetrinė astronomija ?"

Kviečiame į 2013 m. premijos užsienio lietuviams laureato prof. Jono Žmuidzino paskaitą "Kaip išsivystė submilimetrinė astronomija ?"

Paskaitoje bus kalbama apie submilimetrinės astronomijos istoriją, žymesnes mokslines ir technologines pažangas, ALMA projektą ir Heršelio kosminį teleskopą, bei šios astronomijos srities ateities aktualijas. Kalifornijos Technologijos instituto profesoriui, NASA astrofizikui Jonui Žmuidzinui premija paskirta už pastarojo dešimtmečio pasiekimus mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veikloje fizinių, biomedicinos, technologijos mokslų srityje. Prof. J. Žmuidzinas - tarptautinio lygio mokslininkas, kurio darbai tapo reikšmingu indėliu Visatos tyrimų srityje, pagilino žinias apie žvaigždžių ir galaktikų formavimosi procesus. Profesorius yra vienas iš submilimetrinės astronomijos lyderių pasaulyje. 2011-aisias prof. J. Žmuidzinas paskirtas NASA Reaktyvinio judėjimo laboratorijos vyriausiuoju technologu. Jis koordinuoja ir prižiūri daugelį NASA Reaktyvinio judėjimo laboratorijos kuruojamų kosminių misijų. 

Paskaita vyks š. m. lapkričio 19 d. 14 val. A. Goštauto 12, IV a. salėje.

Teorinės fizikos ir astronomijos institutas, Saulėtekio al. 3, 10257 Vilnius, LIETUVA, tel. +370 5 2234636, faks. +370 5 2234637, tfai@tfai.vu.lt